Visie en beleid

Bij Het Toverstokje voelt het als thuiskomen. Kinderen kunnen zich optimaal ontwikkelen in een rustige, huiselijke en groene omgeving en ouders worden volledig ontzorgd en laten hun kind met een gerust hart bij ons achter.

Wij zien kinderen als volgt: Ieder kind is anders en uniek, heeft een eigen identiteit en ontwikkelt zich door de eigen mogelijkheden te ontdekken in een eigen tempo. Onze volledige visie op kinderen, onze pedagogische visie, wat wij belangrijk vinden en hoe wij werken aan kwaliteit lees je in ons pedagogisch beleidsplan. 

Kleinschalig

Kinderdagverblijf Het Toverstokje kenmerkt zich door haar kleinschaligheid, die we zeker willen behouden. Het voordeel van deze kleinschaligheid is dat er tussen kinderen en leid(st)ers een goede band ontstaat. Ook zijn de lijntjes met ouders hierdoor kort. Het is prettig voor kinderen, ouders en leid(st)ers als iedereen elkaar goed kent.

Groen

We spelen veel buiten in onze grote, uitdagende tuin. De tuin, maar ook de groepsruimtes binnen zijn voorzien van natuurlijke materialen. Je vindt veel houten meubels, houten speelgoed en rustige natuurtinten.

We hebben zelfs een kleine kinderboerderij waar we de dieren verzorgen.

Huiselijk

Ons kinderdagverblijf heeft de warmte en de uitstraling zoals je die thuis ook kent. Kinderen voelen zich hier op hun gemak en maken plezier. We willen de kinderen de ruimte geven om zich te ontwikkelen tot open, evenwichtige en zelfstandige mensen. We gaan ervan uit dat kinderen ontwikkelen door te leren en te ervaren.

Feest

Spelen bij Kinderdagverblijf Het Toverstokje is één groot feest! Kinderen kijken er naar uit om te mogen komen en ouders kunnen met een gerust hart werken of een dag tijd voor elkaar hebben. Er is veel aandacht voor kunst, cultuur en bewegen. Zo krijgen de kinderen regelmatig workshops aangeboden van gastdocenten. Zoals een workshop muziek, yoga of natuur.  

Flexibel

Flexibiliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Zo betaal je bij Het Toverstokje per kwartier in plaats van per dagdeel. Daarnaast is het mogelijk om tot een maand voor aanvang kosteloos een vrije dag of vakantie te nemen. Uiteraard met een maximum aantal vrije dagen en een minimum aantal uur per dag.

Ook is ruilen mogelijk, mits de planning dit toelaat. 

Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Ben je nieuwsgierig geworden?

We laten je ons prachtige kinderdagverblijf graag zien! Je kunt dan meteen van de fijne sfeer proeven en de rust op de groepen ervaren. Ook lichten we graag toe hoe we bijdragen aan de ontwikkeling van jullie zoon/dochter. Kom gezellig langs om een kijkje te nemen!

Rondleiding aanvragen