Dagopvang

De dagopvang is er voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Om zoveel mogelijk aan de behoeften van ieder kind te kunnen voldoen hebben wij de groepen op leeftijdscategorie ingedeeld.

Zo is er een “Babygroep” voor kinderen van 0 tot 1 jaar, een “Dreumesgroep” voor kinderen van 1 tot 2,5 jaar en een “Peutergroep” voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Hierdoor kunnen we beter leeftijdsgerichte activiteiten organiseren, waardoor uw kind zich beter op zijn plek voelt. Hieronder vindt u meer informatie over de betreffende groepen.

Babygroep

Jullie zijn in verwachting van een kindje: wat een bijzondere periode is dat. De baby is er nog niet, maar je gaat al wel op zoek naar een prettige en vertrouwde opvang voor jullie kostbaarste bezit.

Bij Het Toverstokje staan iedere dag twee vaste gezichten klaar om jullie baby op te vangen. Iedere baby is uniek en heeft een eigen ritme van eten, spelen en slapen. Wij volgen zoveel mogelijk het ritme en de behoeften van jullie kindje. Op de babygroep spelen maximaal zes kinderen van 0 jaar. Het voordeel hiervan is dat het een rustige groep is, waarbij alle tijd en aandacht aan uw baby gegeven wordt.

Dreumesgroep

In de dreumesgroep spelen kinderen in de leeftijd van 1 tot 2,5 jaar. Jouw dreumes kan hier fijn met vriendjes en vriendinnetjes spelen. We zingen, knutselen, lezen voor en zijn vooral veel buiten. Regelmatig zijn er workshops dans, muziek, gym of natuur.  Ook maken we graag een uitstapje naar bijvoorbeeld het bos. We werken met thema’s en zorgen ervoor dat hierbij alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen.

Peutergroep

In de peutergroep spelen kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar. In deze groep bereiden we je kind goed voor op de basisschool, zodat de overstap minder groot is. De zintuiglijke ontwikkeling, woordenschat en taalontwikkeling, voorbereidend rekenen, ordenen en begrippen, de grove en fijne motoriek, de sociaal-emotionele ontwikkeling: alles komt aan bod! Uiteraard gaat dit alles spelenderwijs en kijken we naar de behoeften van ieder kind afzonderlijk. En als je kind al bijna 4 jaar is, kan het spelenderwijs wennen aan de NSO (naschoolse opvang). Een paar keer spelen bij de ‘grote kinderen’.

Ben je nieuwsgierig geworden?

We laten je ons prachtige kinderdagverblijf graag zien! Je kunt dan meteen van de fijne sfeer proeven en de rust op de groepen ervaren. Ook lichten we graag toe hoe we bijdragen aan de ontwikkeling van jullie zoon/dochter. Kom gezellig langs om een kijkje te nemen!

Rondleiding aanvragen